Nasıl Burs Alabilirim?

KİMLER BURS ALMAYA MÜRACAAT EDEBİLİR

Ailesi Sivas ili ve ilçelerinde ikamet eden LİSANS öğrencileri

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

1 – Vakfın internet sayfasındaki BURS ALMAK İSTİYORUM kısmından BURS BAŞVURU FORMU linkine tıklanır. Açılan sayfadaki bilgiler EKSİKSİZ, DOĞRU ve istenildiği şekilde girilir.

UYARI: Doldurulacak burs ön başvuru formuna çıktı alınacağından printer(yazıcı) bağlı olan bir bilgisayardan başvuru yapılmalıdır.

2 – Bilgi girişi tamamlandıktan sonra BURS ALMAK İSTİYORUM formunun ÇIKTISI ALINIR ve İMZALANIR.

3 – Burs alacak kişiyle ilgili sosyal gelir araştırması yapılabilmesi amacıyla BURS BAŞVURU FORMU kısmındaki SORGU İZİN FORMU internet sayfasından indirilerek imzalanır. (Başvuru sahibi öğrenci ve aynı evde yaşadıkları 18 yaşından büyük her bir bireyin Adı Soyadı ve TC kimlik numarasını yazarak imzalatır)

4-  BURS BAŞVURU FORMU ve SORGU İZİN BELGESİ  (Tarayıcı’dan taranarak veya cep Telefonu ile fotoğrafı çekilerek okunacak nitelikteki PDF veya JPG formatında her iki belge eklenerek

(shv.bursbelge@gmail.com ) adresine gönderilecektir. (her iki formu da göndermeyenler başvuru yapmamış sayılır.

5- İnternet üzerinden başvurular 9 Ekim 2023 – 17 Ekim 2023 arasında yapılacaktır.

– Başvurular ön değerlendirme olarak gelir düzeylerine göre değerlendirilecek ve sıralandırılacaktır.

– Ön değerlendirme sonuçları sitemizin BURS SORGULAMA ekranından öğrenilecektir.

– Ön değerlendirmede Burs Almaya Hak Kazananlar istenilen evrakları belirlenen zaman içerisinde noksansız şekilde teslim edeceklerdir.

Evrak Teslim Adresi :

1. Sivas Hizmet Vakfı : Halil Rıfatpaşa Mah. İnönü Bulvarı No:47 Alibey Apt. Kat:1 (Trafik Şube Müdürlüğü karşısında) Merkez / Sivas
  2. İkametgahı İlçe Merkezleri olanlar belgelerini İlçe Kaymakamlıklara teslim edeceklerdir.

-Başvuru yapanlar ve evraklarını teslim edenlerden evrakları ve bilgileri arasında uyumsuzluk olanlara, şartları tutmayanlara ödeme yapılmaz ve evrakları iade edilmez.

-Başvuru sırasında seçenekler arasında bulunmayan üniversite, fakülte ve bölümler varsa vakfımızla irtibata geçerek güncelleme yapılmasını isteyip tekrar deneyiniz.

KİMLERE BURS VERİLMEZ

– Eksik evrak teslim edenler, gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve kriterleri uygun olmayanlar

– Öğretim yılı kaybı olan öğrencilere,

– Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

– Yabancı uyruklu öğrencilere,

– Özel üniversitelerde okuyan öğrencilere,

– Polis Akademisi öğrencilerine,

– Önlisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs verilmez.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

-Sivas ili ve ilçelerinde ikamet etme durumu

-Şehitlerin birinci derece yakınları (çocuk, kardeş)

-Gazilerin birinci derece yakınları (çocuk, kardeş)