• TurkishEnglishGermany

Vakfımız

Sivas Hizmet Vakfı, Sivas İlinin sosyal, kültürel, ekonomik kalkınmasını sağlamak, fertlerin kabiliyetlerine uygun olarak eğitilmelerine, meslek sahibi olmalarına öncülük etmek, Sivaslıların kolektif çalışmaları ile aralarındaki yardım ve dayanışmayı artırmak amacıyla, 21.08.1987 tarihinde kurulmuştur.

Vakfın kurucu üyeleri Eski Bakanlardan Mehmet Mükerrem Taşçıoğlu, Eski Sivas Valisi Lütfü F. Tuncel, Eski Belediye Başkanı Bekir Timurboğa, Uğur Sarısözen, Prof.Dr.BakiSübütay, Nurettin Koçak ve Metin Çınar’dır.

Vakıf kurulduğu günden itibaren, eğitim, kültür-sanat, sanayi, tarım, madencilik el sanatları alanlarında yaptığı araştırma, yayın ve destekleyici çalışmalarla, Sivas’ın gelişmesine katkıda bulunmuş; Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde yaşayan Sivaslıları bir araya getirdiği toplantılarda, Sivas için özellikle eğitim alanında önemli adımların atılmasına vesile olmuştur.

Sivas Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri

Sivas Hizmet Vakfı’nın 2022 yılı itibariyle yönetim kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek,

Yönetim Kurulu Üyeleri

Hilmi Bilgin, Prof. Dr. Âlim Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Kul, Zeki Özdemir, Mesut Dursun, Hakan Demirgil, Göksel Aras, Uğur Akkuş ve Hacı Çetindağ.

15 Ağustos 2017 14190 okunma