Burs Başvuru Koşulları
Burs Başvuru Koşulları
KİMLER BURS ALMAYA MÜRACAAT EDEBİLİR
- Ailesi Sivas ili ve ilçelerinde ikamet eden LİSANS öğrencileri burs için müracaat edebilirler.
- Müracaatlar web sitemizdeki “Burs Başvuru Giriş Ekranı” üzerinden yapılmaktadır.
- Başvuru yapmadan önce “BAŞVURU KILAVUZU” dikkatli okunmalı ve bilgiler doğru olarak BAŞVURU SÜRESİ içinde girilmelidir.
NOTLAR
- Başvurularını Vakfımız web sitesi üzerinden noksansız ve usulüne uygun olarak yapanların değerlendirilmesi Başvuru Kılavuzunda belirtilen usulde değerlendirilecektir.
- ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Vakfımız sitesinden TC Numaraları yazılarak “Burs Sorgulama / Ön Değerlendirme Sonuçları” ekranından öğrenilecektir.
- Ön değerlendirmede burs alabileceği belirtilen kişiler istenilen evrakları zamanında teslim etmeleri gerekmektedir. Evrak teslim etmeyenler hakkını kaybetmiş olacaktır.
ÖNDEĞERLENDİRME SONUCU’na göre;
Ailesinin ikameti;
- İl merkezinde ikamet edenler Vakıf Merkezi’ne (Halil Rıfat Paşa Mah. İnönü Bul. No:47 Alibey Apt. K:1 (Trafik Şube Müdürlüğü Karşısı) – SİVAS)
- İlçe merkezlerinde oturanlar ise bağlı oldukları ilçenin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim etmeleri gerekmektedir.
KİMLERE BURS VERİLMEZ
- Eksik evrak teslim edenler, gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve kriterleri uygun olmayanlar
- Önlisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs verilmez.
- Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
- Yabancı uyruklu öğrencilere,
- Özel üniversitelerde okuyan öğrencilere,
- Polis Akademisi öğrencilerine,
DİKKAT
- Başvuru yapanlar ve evraklarını teslim edenlerden evrakları ve bilgileri arasında uyumsuzluk olanlara, şartları tutmayanlara ödeme yapılmaz ve evrakları iade edilmez.
- Başvuru sırasında seçenekler arasında bulunmayan üniversite, fakülte ve bölümler varsa vakfımızla irtibata geçerek güncelleme yapılmasını isteyip tekrar deneyiniz.
ÖN DEĞERLENDİRME SONRASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR
- Burs Başvuru Formu (İmzalı) (Mailinize gönderilen Başvuru Formunuzun çıktısını alıp imzalayınız)
- Öğrenci Belgesi (E-Devletten Alınabilir)
- Öğrenim Kurumuna Yeni Kayıt Olan Öğrenciler İçin Sınav Sonuç Belgesi
- Ara Sınıf Öğrencileri İçin Not Durum (Transkript) Belgesi
- Ailenin Sivas'ta Yaşadığını Gösterir İkamet Belgesi (Öğrencinin Anne veya Babasına ait ikamet belgesi (E-Devletten Alınabilir)
- Sorgu İzni Formu / Islak imzalı olacak (Mailinize gönderilen Sorgu Dilekçesini Yazıcıdan Çıktı Alarak İstenen Bilgileri Doldurup imzalayanız)
- Fotoğraf (1 Adet) (Başvuru Formunda vesikalık fotoğrafı yüklemeyen-net olmayanlardan elden istenecektir)
- Engelli Olanlar İçin Engelli Raporu,
- Anne Veya Babası Engelli Olanlar İçin Anne, Babanın Engelli Raporu
- Şehit Veya Gazi Çocukları İçin Durumlarını Gösterir Belge (Birinci dereceden yakını)
- Üniversitede okuyan kardeşlerin tümünün öğrenci belgesi
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
"Başvuru Kılavuzu"nda belirtildiği üzere değerlendirmelerde şu hususlar dikkate alınmaktadır: Sivas ili ve ilçelerinde ikamet etme durumu, Şehitlerin birinci derece yakınları (çocuk, kardeş), Gazilerin birinci derece yakınları (çocuk, kardeş, %40 ve üzeri engelli olanlar, Yetim ve öksüzler, Ailenin gelir durumu, Başarı durumu (yıl tekrarı), Okuyan kardeş sayısı ve aile fert sayısı, aile ikameti ile başka yerden burs alıp almadığı